limited edition sour beer

AUTHENTIEK GEBROUWEN BIER

Science Of Sour Ale Brewing staat voor authentiek gebrouwen bieren in het Zuiden van West-Vlaanderen volgens de Belgische traditie. De bieren rijpen op hun authentieke manier maar zijn intrigerend, fascinerend en verbeten. Het zijn Sour Ales with a twist.

EEN AUTHENTIEK RIJPINGSPROCES

Onze barrelmaster doorziet het rijpingsproces helemaal en beteugelt het microbiologisch proces over al de eiken foeders. Hij onderdrukt zijn nieuwsgierigheid gedurende 2 jaar, hij oefent geduld uit zoals geen ander om de authenticiteit te vrijwaren van het rijpingsproces. Het hout zorgt voor de ideale habitat van de verschillende micro-organismen die het bier verrijken met zuren, hogere alcoholen en fruitige esters. De duigen zorgen voor een lichte, fascinerende oxidatie van het bier. Het is de combinatie van authenticiteit en wetenschap met een twist. Die twist wordt realiteit in onze foeders en wordt ervaren in de smaak. Kortom, we maken onze handen niet vuil aan woorden maar aan daden.DE BROUWERIJ

Ons team kan meer dan 15 jaar ervaring voorleggen en in het Zuiden van West-Vlaanderen bevinden we ons in de bakermat van het Vlaams Rood-Bruin. De bieren worden gerijpt op de authentieke manier in onze foederzaal met een capaciteit van 10 foeders. We trekken ons niets aan van hypes en trends, we gaan op ons gevoel af. De foederzaal is de place to be voor geduld, fascinatie, nieuwsgierigheid, authenticiteit. Het is traag, organisch en onvoorspelbaar. Het is wetenschap met een twist.

ONZE BIEREN

XX GRAND CRU

De XX Grand Cru bevat 6% alcohol en is een traag gerijpt bier, XX (20) maanden lang heeft het bier op eikenhouten foeders gelegen. De perfectie kan enkel in Uw glas teruggevonden worden, onze meesterbrouwer selecteert de beste foeders en maakt zijn meesterlijke blend van 100% foederbier. Laat Uw smaakpallet masseren en ontdek onbekend terrein.

Dit diep goudgele bier heeft explosieve geuren en aroma’s van rijpe rode appel, klein rood fruit, zwarte bes, gedroogde pruimen en aangename toetsen van balsamico. Dit bier heeft 20 maand gerijpt op houten foeders en zit zorgt voor zijn typische toetsen van vanille, cognac, noten en karamelkoekjes. Er is tevens een lichte toon van marsala terug te vinden. De smaak is bijzonder verfrissend door de aanwezigheid van zachte zuren die het pallet steeds weer verfrissen. De aanwezige zoetigheid in het bier verzachten de malse zuren en brengen het geheel mooi in balans.

XII FLEMISH RED ALE

Laat U omarmen door het zacht zoetzure karakter van deze blend van jong en oud foederbier met jong bruin bier, goed voor een alcoholgehalte van 5.2%. Ga mee terug in de tijd, en sta even stil wat er 12 maand terug is gebeurd… Toen kwam dit bier tot leven.

Dit bruine bier heeft een aangename geur van groene appel, rode bes, karamel, appel azijn en krentenbrood. Dit bier heeft 12 maand gerijpt op houten foeders, en dit geeft het bier zijn karakteristieke geuren van houtlagering. De smaak is mooi rond met een afwisselend spel van zoet en zuur die elkaar mooi afwisselen. 

IX ECHTE KRIEK

Ervaar de oogst van Schaarbeekse krieken in het zacht zoetzure karakter van deze 9 maand gemacereerde krieken. Deze blend van echte krieken en foederbier bevat 6% alcohol en is een must “taste” dit seizoen. Deze karmijnrode kriek heeft een licht roze schuim en is een fruitbom: kersen, aardbeien en frambozen omhelzen de delicate en etherische geuren van balsamico.

Er zijn tevens toetsen van vanille en hazelnoten waar te nemen. Dit bier heeft negen maand gerijpt in aanwezigheid van kersen op houten foeders, waardoor we de subtiele noten van hout en en een zweem van amandelen kunnen waarnemen. De verfrissende zuren worden afgewisseld met een licht speelse zoetheid die voor evenwicht en een zachte afdronk zorgt. 

FOODPAIRING

XX GRAND CRU

 • Gelakte ribbetje met ho-sin saus
 • Fourme D’ambert met dadels
 • Hazepeper met veenbessen-porto saus
 • Speculaas fantasie met rood fruit en mascarpone

XII FLEMISH RED ALE

 • Quiche met garnalen
 • Tiramisu
 • Half harde kazen (type paterskaas) bib Echte Loo
 • Klassiek stoofvlees

IX ECHTE KRIEK

 • Ravioli van gandaham met geitekaas en veenbessen salsa

 • Sabayon met kriekbier en vers rood fruit

 • Kip met ananas en pruimen

 • Hervekaas met notenbrood

CONTACTEER ONS

Kortrijksestraat 103 A
8501 Heule, Belgium

info@sosab.be
+32 (0) 56 13 04 04

 
 
 
 

Bij het versturen van dit formulier ga ik akkoord met de privacypolicy